Tradycja piekarni HERT została zapoczątkowana u schyłku minionego wieku.
Umiejętne i nowoczesne zrządzanie firmą współgra z tradycyjnymi metodami produkcji opartymi na zastosowaniu naturalnego zakwasu żytniego. Doświadczony zespół piekarzy codziennie wkłada swoje serce dbając o wypieki piekarniczo-cukiernicze.
Oferta składa się z wyrobów w zakresie pieczywa obejmując produkty pszenno – żytnie znanego wszystkim chleba staropolskiego czy chleba zwykłego oraz chlebów typowo żytnich wzbogaconych ziarnami słonecznika, otrąb pszennych czy siemieniem lnianym. Do gamy produktów zaliczamy różnorodne bułki uwzględniając bułkę dużą z widocznym pęknięciem, uwielbianą kajzerkę razową czy włoską ciabattę na puszystym cieście.
Wyroby słodkie zaczynając od pączków, popularnych drożdżówek z nadzieniem skończywszy na delikatnych ciastkach francuskich cieszą się coraz to większym zainteresowaniem i powodzeniem ze względu na niepowtarzalny smak.
Wyroby piekarni HERT można zakupić w punktach firmowych na terenie Wrocławia oraz wielu miastach na dolnym śląsku i województwie opolskim.